Trouwen in Frankrijk – Bruiloft van Rachel en Bernd
Trouwen in Frankrijk

Trouwen in Frankrijk op het prachtige chateau La Fragne. Als god in Frankrijk waan je je zodra je rondloopt op het chateau. Het was werkelijk een plaatje. Na een flinke autorit kwam ik op het einde van de vrijdagmiddag aan onder de warme Franse zon. Het feestje kon beginnen:) Check de foto’s onderaan

Trouwen in Frankrijk

Het 3-daagse programma was goed uitgedacht. Vrijdag kwamen alle gasten aan en kon men relaxen bij het zwembad. Uiteraard met een drankje van de bar. Na een lange en plakkerige rit was het zwembad een verademing. De laatste avond waarop Rachel en Bernd ongetrouwd door het leven zouden gaan…

Zaterdag was de feitelijke bruiloft, maar dan wel met de ultieme slow start en een activiteit waarvan nog niemand wist. Vandaag starten we eerst met een uitgebreid ontbijt, aan de lange tafel buiten. Ook vandaag was het weertje meer dan zomers te noemen, dus heerlijk met z’n allen op het terras ontbeten. Tijdens het ontbijt werd duidelijk dat het een bewogen avond is geweest, waarover dan ook lacherig werd gepraat. Het verhaal zou nog een staartje krijgen later op de dag.

Activiteit

Het hele gezelschap stapte in de auto om naar de groepsactiviteit te gaan. Eenmaal aangekomen werd duidelijk dat we gingen fietsen. En niet zomaar fietsen, maar op een Velorail. Met grote brede fietsen op de verlaten treinrails fietsten we in een belachelijk hoog tempo over de rails, terwijl de zon al lekker hard scheen. En wat bleek, de gasten zijn in vorm want binnen slechts 60% van de beoogde tijd hebben we met z’n allen het parcour gefietst, of eigenlijk geracet, en stonden we alweer bij het startpunt. Met het zweet in de bilnaad, want ook de trouwfotograaf moest fietsen :)

Ceremonie

Wat een fijne planning: na het fietsen was een soort siësta gepland. Het was inmiddels middaguur en de graadmeter was opgelopen tot zo’n 35 graden, dus de middagpauze was erg tactisch bedacht.
Na 3 uurtjes relaxen, zwemmen en koele drankjes was het dan tijd om te starten met aankleden. De laatste voorbereidingen waren al gedaan en iedereen kleedde zich om. Alle mannen op de eerste verdieping, alle vrouwen op de tweede. Het was leuk om te zien hoe de dames rustig, beheerst en gecontroleerd (althans zo leek het) te werk gingen, terwijl het mannenhonk luid en duidelijk hoorbaar was ver buiten de gezamenlijke kamer. Een leuk detail: alle mannen droegen dezelfde schoenen, dezelfde bretels en dezelfde kleding. Het moest alleen nog even aangetrokken worden zonder kleerscheuren.

Tijdens het voorbereiden gaf de bruid haar moeder een mooi kado, terwijl de bruidegom zijn ouders in de andere kamer verraste. Een mooi gebaar voor het grote moment dat al bijna aanbrak. Eenmaal buiten liep Rachel samen met papa door de tuin, naar het plekje tussen de bomen waar ze werd weggegeven aan Bernd. Wederom tactisch, de ceremonie vond plaats in de schaduw. Uitstekend :)
Na wat speeches, de officiële woorden van de ambtenaar en de wedding vows van het bruidspaar klonk er 2 maal een JA en was het officieel. Trouwen in Frankrijk: CHECK! Rachel en Bernd zijn getrouwd!

Na de ceremonie, waarbij er nog even gegooid is met rijst (eindelijk een locatie waar het mag), stond de koele champagne klaar en werd er uitgebreid tijd genomen voor felicitaties en gezelligheid.

Lekker lang tafelen

Anders dan veel andere bruiloften stond er geen avondprogramma in de planning, maar stond er een fantastisch 8 gangen diner te wachten. De dames van La Fragne hebben er echt iets moois van gemaakt, en het was dan ook erg lekker. Bij het dessert kwam er nog een leuk spel aan bod, waarbij er behoorlijk wat afgelachen is. Er viel zelfs wat te winnen, al bleek het een tube tandpasta. Een inside joke van de vorige avond ;)

De late avond werd gevuld met herinneringen ophalen, rondom een vuurtje temidden van een terras. Er werd gelachen, er werd gehuild en er werd bedankt, afgewisseld met biertjes, roomsoesjes en humor. Het was een mooi familiemomentje waarmee de avond eindigde.

De volgende ochtend was er nog een laatste zit aan de grote tafel voor het ontbijt, waarna een ieder weer richting Nederland vertrok. Het trouwen in Frankrijk zat erop!

Bekijk hier de fantastische bruiloft van Rachel en Bernd in Frankrijk:

Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk

Meer foto’s zien van bruiloften? Blader door de verschillende trouwreportages in de BLOG of het PORTFOLIO.