Fotograaf Utrecht – Foto’s in Utrecht en Nieuwpoort

Fotograaf Utrecht. Hoeveel mensen kunnen er nu zeggen dat ze precies in het hart van een grote stad wonen? Ellen en Dick wel! En wat is er dan mooier om gave trouwfoto’s te maken in de binnenstad van Utrecht ?
We starten de dag met mooi zacht weer in hartje Utrecht langs een mooie gracht waar dit bruidspaar woont. Je hoeft praktisch de deur niet uit voor een mooie setting voor foto’s. Terwijl ze samen thuis aankleden maar zich buiten het zicht van elkaar houden, komen er al wat daggasten aan. Ellen krijgt de finishing touch van de visagist en komt de trap af waar Dick en vrienden haar staan op te wachten.

Nog geen 10 meter buiten de deur naast de gracht starten we met de fotoshoot en we eindigen een uur later in een smal parkje voor wat groene tinten op de achtergrond. En dan maken we een flinke rit van Utrecht naar Nieuwpoort. Daar wachten de gasten al voor het mooie klassieke stadhuis terwijl het bruidspaar komt aanrijden in de trouwauto, een Tesla. Gezien Dick’s professionele achtergrond zeer toepasselijke trouwauto.

De trouwambtenaar heeft dit keer een lang en boeiend verhaal om de ceremonie van het bruidspaar in te luiden. Het mooie verhaal van hun ontmoeting, hun studies, het samenwonen, alles werd mooi verwoord totdat het bekende ja-woord aan de beurt was. De deal werd bezegeld met een goeie zoen en een klap met de hamer, waarna de ringen aangeschoven werden en de trouwakte getekend. Klaar deze dag? Neeeee, even verderop in de straat werden eerst nog even de eerste felicitaties gedaan, bij Het Arsenaal. En daarna wat groepsfoto’s waarbij ik moet zeggen dat het niks nieuws is dat een bruidegom wordt opgeworpen door zijn maten. Maar zo hoog als vandaag ?! Chapeau mannen :)

Vervolgens komen we aan bij het tweede deel van de huwelijksceremonie. De kerkelijke inzegening in de kerk van Nieuwpoort. Erg gaaf om te zien hoe groot de opkomst was. Er stond al een mooie groep maar vervolgens kwam er een enorme stoet aan die net was afgezet per bus. Leuk, die enthousiasme voor dit huwelijk. Er werden mooie verhalen verteld door zowel de dominee als 2 familieleden van het bruidspaar, met tussendoor gezang, orgelmuziek en gelach. Mooie lichte kerk overigens, wat een verademing was voor elke trouwfotograaf. Het oogde mooi fris en gezellig zoals het hoort en zo kon ik het dan ook vastleggen.

Na de dienst werd het bruidspaar buiten in traditie opgewacht door een haag van alle gasten. Wat ze niet wisten is dat inmiddels iedereen was voorzien van een aantal (mare)takjes waarmee het bruidspaar gebombardeerd mocht worden, totdat ze het einde van de haag hadden bereikt. Erg leuke traditie! Ik had het niet eerder meegemaakt en stem ervoor om dit verplicht te stellen bij ieder volgend huwelijk :)

We vervolgden onze weg weer met een lange stoet richting Het Arsenaal waar de receptie van start ging, een aantal speeches, een slideshow en het walking diner. Al met al was het vandaag een fantastische dag. Ik vond het echt super om deze bruiloft te fotograferen!

 

Fotograaf-Utrecht-001b
Fotograaf-Utrecht-002
Fotograaf-Utrecht-006
Fotograaf-Utrecht-008
Fotograaf-Utrecht-007b
Fotograaf Utrecht
Fotograaf Utrecht
Fotograaf Utrecht
Fotograaf Utrecht
Fotograaf-Utrecht-012b
Fotograaf-Utrecht-014
Fotograaf-Utrecht-029
Fotograaf-Utrecht-030
Fotograaf Utrecht
Fotograaf-Utrecht-034
Fotograaf-Utrecht-040
Fotograaf-Utrecht-041
Fotograaf-Utrecht-042
Fotograaf-Utrecht-051
Fotograaf-Utrecht-056
Fotograaf-Utrecht-058
Fotograaf-Utrecht-062
Fotograaf-Utrecht-064
Fotograaf-Utrecht-065
Fotograaf-Utrecht-066