Feestfotograaf pur sang

Feestfotograaf, bruidsfotograaf, het is tegen het vallen van de avond bijna hetzelfde. Awesome foto’s op een trouwfeest, avondfeest of een bedrijfsfeest, dat is het doel. Voor veel fotografen is het een flinke uitdaging om ’s avonds laat goed te fotograferen. Sommigen bedanken er liever voor en komen helemaal niet graag op een feest fotograferen als het donker is. Zonde, want met wat oefening en de juiste techniek kom je een heel eind. Ikzelf hou wel echt van feesten fotograferen. Het sfeertje vastleggen, de uitdrukkingen van de gasten, de activiteiten en momenten…ik vind het geweldig als feestfotograaf.

In dit blogitem heb ik onderaan wat feestfoto’s geplaatst van een enorm  feest. In dit geval een bedrijfsfeest maar het had net zo goed een bruiloftsfeest kunnen zijn. Enorm veel activiteiten en een flink aantal gasten zorgden voor een hele gave reportage. Omdat dit feest werd gegeven op een normale locatie  voor partijen en bijeenkomsten, kun je niet verwachten dat de bestaande belichting optimaal is. Nu was er weliswaar een DJ met al zijn geluids- en lichtapparatuur maar het was bepaald geen concertpodium waar professionals elke hoek hebben voorzien van de perfecte belichting. Daarbij is het natuurlijk onmogelijk om alle ruimten buiten het podium ook professioneel te belichten. Als fotograaf weet je dat gewoon. Je moet dus inspringen op de verschillende lichtomstandigheden om toch overal frisse en goeie foto’s te maken.

Zelf werk ik met (reportage)flitsers op statieven en een flitser in mijn hand. Normaal klik je een reportageflitser bovenop je camera maar ik gebruik ze er los van. Ze zijn allemaal draadloos verbonden met de camera, met een bereik van zo’n 100 meter. Zo kun je overal de belichting in de hand houden en ben je toch mobiel. Een fotograaf die met meerdere draadloos verbonden flitsers werkt noemen we ook wel een ‘strobist’. Zodra je deze technieken van fotograferen en flitsen goed onder de knie hebt, kun je praktisch overal de perfecte belichting krijgen. Als je ook maar snel genoeg bent want een feest ‘beweegt’. Punt is om steeds vooraf te bepalen welke onderwerpen je gaat fotograferen en de belichting zo op te stellen en te gebruiken dat je het onderwerp steeds perfect belicht.

Check hieronder een paar foto’s van dit superfeest met BN-ers zoals Jannes, Glennis Grace en Frans Bauer !

 

Feestfotograaf
Feestfotograaf-005-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-016-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-019-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf
Feestfotograaf
Feestfotograaf-034-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-045-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-049-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-054-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-056-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-057-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-058-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-060-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-061-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-068-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-081-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-091-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-106-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-108-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf
Feestfotograaf
Feestfotograaf-127-Patrick-Ouwerkerk
Feestfotograaf-138-Patrick-Ouwerkerk