Mijn werkwijze

Mijn werkwijze tot in de puntjes uitgelegd. Hier lees je hoe ik als trouwfotograaf te werk ga zodra ik jouw aanvraag heb ontvangen. Je leest over het traject dat we bewandelen van kennismaking tot aan het afleveren van de trouwfoto’s en het trouwalbum.

Koetshuis Hulshorst

Aanvraag

Spreekt mijn fotografie je aan? Voordat je alle informatie verzameld, wil je natuurlijk eerst weten of ik wel beschikbaar ben op jouw trouwdatum. Via het contactformulier kun je mij simpel een bericht versturen of je stuurt zelf een email naar info@fotograafpatrick.nl

Verder lees ik graag waar jullie vandaan komen, hoe jullie bruiloft er in grote lijnen uitziet en evt. het aantal uren of het pakket dat de voorkeur heeft, voor het opmaken van bijv. een offerte. Ik reageer meestal dezelfde dag nog. Geen reactie? Check de spam, er blijft tegenwoordig veel hangen.

Kennismaking

Als ik beschikbaar ben op jouw datum dan spreken we vervolgens een dag af om kennis te maken. Uiteraard geheel vrijblijvend. Je bent bij mij thuis van harte welkom. Wonen we ver uit elkaar? Dan spreken we gewoon halverwege af. Ik trakteer op de koffie! Ik houd het kennismakingsgesprek graag gezellig en informeel want dat zijn we tenslotte tijdens de bruiloft ook. Ik neem uiteraard wat trouwalbums mee die je uitgebreid kunt doorbladeren. Eventuele wensen qua foto’s op de bruiloft kunnen we meteen doornemen en ik kan je direct adviseren over van alles.

Reserveren

Tijdens of na de kennismaking is meestal wel duidelijk hoeveel uren jullie deze trouwfotograaf willen reserveren en of er een trouwalbum bij komt of niet. Je kunt de kosten vooraf makkelijk zelf inzien op de prijzenpagina. Ben je er vervolgens over uit en wil je mij als trouwfotograaf reserveren? Geen tijdsdruk, stuur rustig een email of bel mij even en dan zetten we alle afspraken netjes op papier en leggen we de dag vast in de agenda.

Weddingbible

Dit is een beknopt digitaal boekwerk met daarin superhandige tips en tricks over bruiloften. Daarin staat alle handige info omtrent het plannen van de ideale, zorgeloze bruiloft. Ook kun je hierin weer teruglezen wat mijn werkwijze is. Al mijn ervaringen en onmisbare van de afgelopen jaren gebundeld in een handige PDF die ik je toestuur na reserveren. Failure is not an option :)

Planning

Ergens in de aanloop naar de bruiloft ontvang ik mijn planning van jullie, met eventuele toelichting of aanvullende wensen of opmerkingen. Ik wil uiteraard op de hoogte zijn van de dagindeling zodat ik precies weet waar en hoe laat ik overal moet zijn. Zo sta ik niet voor verrassingen en sta ik altijd op de juiste plaats op het juiste moment.

Vlak voor de bruiloft

Elke trouwfotograaf weet dat een planning nooit helemaal vast staat. Er veranderen nog altijd kleine zaken. En dat kan gewoon. Is het voor mij nog niet duidelijk hoe de trouwdag eruit ziet of wellicht kan iets praktischer worden gepland? Dan bel ik eventueel een paar dagen voor de bruiloft nog even op. Gewoon voor het contact en om eventuele wijzigingen door te nemen.

Op de grote dag…

…hoef je mij niets meer te vertellen. Jullie gaan vooral genieten van de dag en laten alles om je heen gebeuren. Ik leg de hele dag zo spontaan mogelijk vast en houd mij voornamelijk op de achtergrond. Ik begeleid jullie alleen op momenten waarop dat gewenst is en blijf op gepaste afstand tijdens de overige momenten. Gedurende de dag mag je overigens altijd jouw eigen input geven. Zag je bijv. een gave foto ergens en wil jij die ook? Dan doen we dat! We combineren mijn ingevingen en jullie wensen waar we kunnen. Tijdens de bruiloft ontstaat er altijd vanzelf een goede balans daarin. Zodra de dag ten einde loopt neem ik altijd even netjes afscheid en bespreek nog kort met jullie hoe het nu verder zal lopen: (sturen van de preview, oplevering trouwreportage, maken van het trouwalbum etc.)

Vlak na de bruiloft

Een van de opties is een preview vlak na de bruiloft. De preview bestaat uit enkele trouwfoto’s die ik alvast zorgvuldig selecteer en nabewerk. Ik stuur ze dan kort na de bruiloft al naar jullie toe. Zo heb je alvast een globaal beeld van het resultaat, zodat je gerust op huwelijksreis kunt gaan :) En zo kun je alvast wat gave foto’s delen met vrienden en familie.

Achteraf

Meestal binnen 4 tot 8 weken na de bruiloft (afhankelijk van het seizoen en vakanties) stuur ik jullie de uiteindelijke trouwreportage. Ik verstuur de complete trouwreportage digitaal naar je toe, zodat je het makkelijk thuis kunt downloaden.
Zodra ik klaar ben de selectie en nabewerking van jullie trouwfoto’s begin ik aan de opmaak van het trouwalbum. Heb je een budgetalbum gekozen? Dan krijg je deze in de weken na het leveren van de trouwreportage automatisch thuisgestuurd. Bij het budgetalbum kun je het ontwerp vooraf niet inzien of wijzigen. Heb je gekozen voor het luxe trouwalbum? Dan kunnen jullie wel meebeslissen over het ontwerp en de opmaak voordat ik het laat drukken en naar jullie verstuur. Uiteraard kies je ook zelf een cover. Binnen 2 weken kun je alle wijzigingen doorgeven voor het ontwerp en pas daarna laat ik het drukken. Ik bestel 1x per maand alle albums tegelijk. Levertijd is ca. 3-6 weken voordat ik het aangetekend en verzekerd naar jullie verstuur.

Wil je niet wachten op de trouwfoto’s? Dan is er nog een optie om alles binnen 1 week na de bruiloft te ontvangen. Zowel de gehele trouwreportage die uit honderden netjes nabewerkte foto’s bestaat als het ontwerp voor jullie trouwalbum (als je een luxe trouwalbum kiest). Je krijgt dan voorrang op alle andere reportages en ik begin dan al direct na de bruiloft aan jullie trouwfoto’s. Kosten van een trouwreportage vind je HIER. Kosten van de albums vind je HIER.