Veelgestelde vragen
 • Wanneer ontvang ik de trouwfoto’s? Heb je een preview bij de trouwreportage geboekt? Dan ontvang je 1 of 2 dagen na de bruiloft al enkele tientallen foto’s. Die komen in een jouw eigen online gallerij (besloten). De complete trouwreportage verstuur ik meestal binnen 4 tot 8 weken na de bruiloft. Dit geldt voornamelijk voor het drukke hoogseizoen. In het naseizoen lever ik de trouwfoto’s vaak veel sneller. Let op, foto’s en/of trouwalbums worden pas verstuurd indien het totaalbedrag volledig voldaan is. Na het versturen van de foto’s begin ik aan de opmaak van het trouwalbum en laat ik deze drukken. Het hele traject van trouwalbum opmaken, drukken en afleveren duurt niet zolang, zolang we er bovenop zitten qua wijzigingen en akkoord. Levertijd van albums is ca. 3 a 4 weken.
 • Wanneer ontvang ik het LUXE trouwalbum? Zodra het ontwerp klaar is en naar wens, en je weet welke cover je op het trouwalbum wilt hebben en je hebt al besloten welke opties je wenst, bestel ik het trouwalbum en dan is de levertijd 3 a 4 weken voordat je het thuis ontvangt. Je krijgt vooraf altijd een email van mij met daarin de tracktrace code.
 • Mogen we de opmaak van het trouwalbum zien voordat het wordt gedrukt? Jazeker, bij het LUXE trouwalbum stuur ik je alle bladzijden per email toe, zodra het eerste ontwerp klaar is. Je mag het beoordelen en evt. wijzigingen doorgeven. Pas bij tevredenheid van de opmaak laat ik het album drukken. Bij het mini trouwalbum kun je vooraf de opmaak niet inzien en geen wijzigingen aanbrengen.
 • Mag ik de trouwfoto’s publiceren op Facebook/Twitter/Instagram etc. ? Ja dat mag mits je mijn naam erbij vermeld, ©FotograafPatrick.nl of ©Patrick Ouwerkerk. Maar je mag mij ook taggen. Let op, stuur je foto’s naar vrienden/familie/derden? Dan moeten ook zij de naam vermelden bij publicatie.
 • Hoeveel trouwfoto’s krijg ik uiteindelijk? Gemiddeld lever ik tussen 300 en 600 trouwfoto’s per trouwreportage, afhankelijk van het aantal uren dat je mij hebt gereserveerd natuurlijk. Ik hou overigens geen maximum aan dus het kunnen ook meer foto’s zijn.
 • Hoe groot zijn de digitale trouwfoto’s die ik uiteindelijk ontvang? De uiteindelijke reportage ontvang je in de hoogste resolutie. Groot genoeg om ze laten afdrukken en te vergroten.
 • Hoe vaak spreken we af met de fotograaf? Ik kom meestal 1 keer bij elk bruidspaar thuis op afspraak (of we spreken ergens halverwege af) en dat is vaak vooraf ter kennismaking. We hebben een gezellig en vooral informeel gesprek en uiteraard neem ik wat materiaal mee ter inzage. Heb je daarna besloten om mij te reserveren, dan is een vervolgafspraak vaak niet nodig. Het afstemmen van de planning en het stellen van de laatste vragen doen we snel en gemakkelijk via telefoon of email.
 • Hoe zit het met de planning van mijn bruiloft? Vaak staan de tijden van de trouwceremonie, de inzegening en/of het diner vast. Andere zaken zoals het aankleden, de fotoshoot en het feest plan je daaromheen. Houd er rekening mee dat de fotoshoot meestal 1 tot 1,5 uur duurt. (excl. reistijd) Vragen over jouw planning? Ik help je graag.
 • Uit hoeveel blz. bestaat het LUXE trouwalbum? Het LUXE trouwalbum heeft standaard 40 blz. maar kan uitgebreid worden naar max. 100 blz. Hoe dik een trouwalbum wordt verschilt per bruiloft uiteraard. Ik ontwerp het album en zie vanzelf op hoeveel blz ik uitkom. Je beslist vervolgens zelf hoeveel bladzijden het album uiteindelijk moet bevatten.
 • Worden onze trouwfoto’s ook gebruikt voor bijv. de website? Soms wel, soms niet. Ik schrijf een verhaal (blog) over sommige bruiloften en plaats dit op mijn website samen met wat trouwfoto’s. Soms gebruik ik ook wat foto’s in mijn portfolio. Heb je dit liever niet? Geen probleem, geef het door. Ik zal deze wens respecteren.
 • Wanneer moet ik betalen? 50% van het totaalbedrag van de offerte dien je ter aanbetaling te doen zodra je jouw trouwdatum definitief wilt vastleggen. De resterende 50% dien je pas te voldoen na de bruiloft maar voor het versturen van de complete reportage.
 • Wat doen we bij slecht weer? Mocht het buiten te slecht zijn om bijv. de fotoshoot te doen tijdens de bruiloft, dan zullen we binnen foto’s gaan maken. Er zijn tal van mogelijkheden qua binnenlocaties en ik help je daarbij graag. Geen binnenlocatie? En toch te slecht weer? Dan kunnen we de fotoshoot evt. op een andere datum na de bruiloft plannen.