Trouwen in Portugal

Trouwen in Portugal, in de zomer. Wie wil dat nu niet? Nathalie en Kees volgden hun droom en gingen trouwen op hun meest geliefde plek. In de Algarve, op een oud en sfeervol Fort. Lees hier hun verhaal en bekijk de foto’s.
Trouwen in Portugal
 
 

3-daagse-bruiloft

Vrijdag aankomst, zaterdag trouwen en zondag uitslapen. Dus eigenlijk een 3daagse bruiloft en dat was met dit weer geen straf. 30 graden en een zacht briesje uit de Middellandse zee. We startten de vrijdag met een lekker diner bij het favoriete restaurant van het bruidspaar. Gewoon om een beetje informeel te relaxen en te acclimatiseren.

Trouwen

Zaterdag was het dan zover. Blauwe lucht tot zover je kon kijken en natuurlijk een heerlijke zomerse temperatuur. Met een select groepje kun je deze bruiloft gerust intiem en persoonlijk noemen. Iedereen hielp dan ook mee met versieren, voorbereiden en organiseren. Er was aan werkelijk alles gedacht. Ondertussen hijst het bruidspaar zich apart van elkaar in de trouwoutfit en begint de dag zich te vormen. De ontmoeting tussen Nathalie en Kees was super origineel. De poort werd gesloten, met alle gasten en de bruidegom aan de buitenzijde, terwijl de bruid aan de andere kant wachtte. Na een supermooie ontmoeting kleedden de gasten zich aan terwijl ik met het bruidspaar vertrek voor de fotoshoot.

Fotoshoot

We hebben voor de fotoshoot echt het hele dorp gehad. Het plaatsje ademt sfeer en authenticiteit uit en dat deed de foto’s goed. We hebben een kasteeltuin gezien, de omgeving van de grote kerk en de enorme voetbrug over de rivier. Van alles wat. And to top it all, blusten we het vuurtje met heerlijk schepijs bij de lokale ijssalon. Gebeurt zelden op een bruiloft :)

Trouwen

Middenin het fort, op de binnenplaats vond de trouwceremonie plaats. Een familielid van het bruidspaar leidde de ceremonie en zo hadden we gewoon een volledig Nederlandse bruiloft in Portugal. Het verhaal was boeiend en emotioneel waarna het bruidspaar de laatste woorden mochten doen. Na de kus, de trouwringen en de felicitaties was het formele voorbij. De koude drankjes konden genuttigd worden en de frisse bruidstaart kon gegeten worden, waarna iedereen zich mocht settelen op het fort. Met alle mooie plekjes en het uitzicht was dat een straf natuurlijk :)

Bonte avond

Anders dan de standaard bruiloft kleedden de gasten zich in de meest uiteenlopende kostuums en was er zelfs ruimte voor bordspellen. Super origineel. Er was nog wel een traditionele openingsdans maar die was uiteraard ook niet standaard. De fysiek erg pittige dans was erg indrukwekkend. De avond kon vervolgens ‘los’ en dat gebeurde dan ook ruimschoots. Ik heb zelden zo’n feest mogen meemaken!

Bekijk hier een klein gedeelte van deze bruidsreportage in Portugal:
 
 
Trouwen in Portugal
Trouwen in Portugal

Trouwen in Portugal
Trouwen in PortugalTrouwen in Portugal
Trouwen in Portugal


Trouwen in Portugal


Trouwen in Portugal
Trouwen in Portugal