Beste bruidsfotograaf van Nederland

Je zult maar horen: beste bruidsfotograaf van Nederland :) Ik mag mij inmiddels meten met de beste bruidsfotografen dmv bruidsfoto awards. Deze landelijke fotowedstrijd onder trouwfotografen is erg bekend en er doen dan ook veel collegae aan mee. Uiteraard de tofste trouwfoto’s uitgezocht en ingezonden en maar afwachten…

…en toen ging de telefoon! “Gefeliciteerd. Je bent genomineerd !”. Mijn dag kon natuurlijk niet meer stuk. Mijn foto was gekozen als een van de potentiële winnaars, hoe cool is dat?!

Beste bruidsfotograaf

Hoewel de beste bruidsfotograaf van Nederland een breed begrip is (want wie bepaalt dat? en hoe?) voelde ik mij natuurlijk wel even zo. Naast mij waren er uiteraard enkele andere grote namen genoemd, zelfs namen van bruidsfotografen die deels mijn inspiratie vormen. En nu stond ik ertussen!

Mezelf omschrijven…

Ik moest mijzelf omschrijven zodat de jury een beeld heeft van mij en mijn fotografie. Dat klonk ongeveer zo: Mijn bruidsfotografie stijl is te omschrijven als fris, kleurvol, losjes en creatief. Ik houd van originele trouwfoto’s en geen cliché plaatjes. Op elke bruiloft is het daarom weer een leuke uitdaging om de meest gave bruidsreportages te maken. Ik bezit uiteraard de nodige ervaring en apparatuur voor het fotograferen op de meest lastige locaties, onder alle lichtomstandigheden.

Waarom voel ik mij de beste bruidsfotograaf van Nederland? Omdat ik mij als fotograaf kan inzetten zoals geen ander. Hoewel ik niet de hoofdprijs vraag qua tarieven gedraag ik mij wel zo. Iedere bruiloft is een feestje, een briljant voor het bruidspaar. Bruidsparen plannen maanden voor de grote dag en kijken er natuurlijk nog tientallen jaren naar terug. Ik voel mij dan ook verplicht om elke bruiloft vast te leggen met de gedachte dat dit de allerbeste bruidsreportage aller tijden moet worden. En bruidsparen hoeven hier niks voor te doen, behalve te genieten van de dag.

Beste BruidsfotograafNaast bruidsfotografie houd ik mij in het laagseizoen ook bezig met bedrijfsfotografie. Helaas bestaan daar geen awards of prijzen voor maar wie weet! Je kunt voor bedrijfsfotoś alvast een kijkje nemen op mijn andere website: www.patrickouwerkerk.nl